Van der Haar maakt Drenthe blij

Lars van der Haar is in Wijster Europees kampioen veldrijden bij de elite-mannen geworden. De Nederlander moest in de beginfase opboksen tegen een sterk en breed Belgisch blok, maar wist zich goed te handhaven voorin. In de slotfase zagen de enthousiaste toeschouwers de Utrechter beetje bij beetje de kloof met koploper Quinten Hermans dichten.

En in de voorlaatste ronde ging hij erop en erover naar de titel. Het was zijn tweede Europese titel na Huijbergen in 2015. Toen was hij de eerste kampioen die in een nog anders gekleurde Europese trui stond bij de elite-mannen. ”De trui heeft ondertussen aan aanzien gewonnen en ik ben er ook heel blij mee. Het is mijn eerste zege van het seizoen en ik had er eerlijk gezegd niet op durven rekenen.”

In de beginfase probeerde de Belgische ploeg hem het kopwerk op te dringen. ”Ik besloot te wisselen om iets terug te zakken in het rijtje, maar toen moest ik even wat te veel ruimte prijs geven. Maar het terugknokken is wel mijn specialiteit. Ik voelde me goed, maar durfde me niet te vroeg rijk te rekenen. Mijn benen deden zo’n pijn op het allerlaatst, ik wilde niet omkijken tot ik op de zware kasseienklim bij de finish kwam. Het was geweldig om hier te winnen en zo gesteund te worden door het publiek.” Quinten Hermans werd tweede, Michael Vanthourenhout derde. Tekst CyclingOnline.nl