Doortrappen Drenthe: veiliger fietsen tot je 100ste!

Doortrappen Drenthe helpt je om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Want fietsen is heerlijk! Door te fietsen, blijf je langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen. Doortrappen Drenthe bestaat uit verschillende fietsactiviteiten bij jou in de buurt waar je gratis aan mee kunt doen. Tijdens die activiteiten krijg je onder andere:

  • Tips over veilig fietsen.
  • Kun je een elektrische fiets of driewielfiets uitproberen.
  • Oefen je het fietsen.
  • En ontdek je mooie fietsroutes in Drenthe.


Zo blijf je fit en veilig fietsen tot je 100ste!

 

Feestelijke start Doortrappen Drenthe

Op donderdag 3 juni 2021 klinkt in Meppel het officiële startsein van het Drentse Doortrappen. De dag is extra feestelijk, want het is op 3 juni ook Wereld Fietsdag. Een dag waarop we vieren dat de fiets al meer dan twee eeuwen bestaat. 

Tijdens de startbijeenkomst in Meppel overhandigt Gedeputeerde Cees Bijl om 09.45 uur voor het Drukkerij Museum (Kleine Oever 11) het startpakket van Doortrappen aan Wethouder Robin van Ulzen. Daarna kunnen ouderen in groepen van maximaal vier personen de ‘Route van Geluk’ fietsen. Onderweg kom je langs karakteristieke, groene, bijzondere en gastvrije ‘Plekken van Geluk’. Ga op ontdekkingstocht en ervaar zelf deze mooie fietsroute.  

De andere elf Drentse gemeenten starten diezelfde dag ook met Doortrappen en organiseren ook (kleinschalige) fietsactiviteiten voor senioren. Wil je weten wat er in jouw gemeente wordt georganiseerd? Klik dan hieronder op een van de gemeenten.