Dikke Banden en Loopfiets races op woensdagmiddag in Drenthe!

Een Dikke Banden race is een wedstrijdje van ca. 10 minuten op je eigen fiets. Het is meer dan alleen rondjes rijden, het gaat over willen winnen en leren verliezen. Doe jij mee? Meld je dan aan via inschrijving@todwoensdag onder vermelding van naam, leeftijd, school en startplaats.

In 2013 won Mathieu van der Poel de Rabobank Dikke Banden Race in Limburg. 

Volg jij hem op? In 2021 worden er vijf Dikke Banden én Loopfiets Races georganiseerd in Drenthe.

Tom Dumoulin, Marianne Vos en nog vele andere toprenners zijn ambasadeur van Klaar Voor De Start welke ondersteuning biedt bij het organiseren van de Dikke Banden én Loopfiets Races. Wist je dat ook Drentse toppers als Maike van der Duin en de gebroeders van der Tuuk ooit begonnen met een Dikke Banden race?

Voor scholen

Graag nodigen we een kind rechtstreeks uit en niet alleen digitaal via de ouders. In het verleden is bewezen dat er meer kinderen komen als ze persoonlijk worden uitgenodigd. De tekening op de achterkant van de flyer is ook erg leuk voor met name de jongere kinderen. Mogen wij op uw school een flyerpakket afgeven? Stuur dan een mailtje naar inschrijving@todwoensdag.nl 


Wat is een Dikke Banden Race?

Dikke Banden Races zijn wedstrijdjes voor jongens en meisjes in de basisschoolleeftijd die geen wielerlicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Iedereen kan deelnemen op een eigen fiets – geen racefiets – en uitkomen in de eigen leeftijdscategorie. Bij voldoende animo worden de jongens en meisjes van elkaar gescheiden. Zij rijden dan eigen wedstrijdjes tegen elkaar.

Wat is er nodig om deel te nemen?

Het allerbelangrijkste: goede zin! Samen met uw zoon of dochter maken we er een geweldige Dikke Banden Race van. Het is niet nodig om dure materialen aan te schaffen. Meedoen kan gewoon op de normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets met een bandbreedte van minimaal 28 millimeter. Racefietsen zijn niet toegestaan. Niet helemaal zeker of de fiets geschikt is voor de race? Doe de check hieronder

Is het veilig?

Bij de Dikke Banden Races is aan alles gedacht. Dat betekent dat de wedstrijdjes steeds worden gehouden op een afgesloten parcours waar geen verkeer mogelijk is. Bovendien is het dragen van een helm verplicht. Deze is eventueel te leen bij de inschrijving voor het geval een kind er zelf (nog) geen heeft. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus zorgen we ervoor dat er een bekwaam EHBO-team naast het parcours staat en/of achter de kinderen aan fietst. Uiteraard gaan we ervan uit dat het EHBO-team niet in actie hoeft te komen.

Bron en meer informatie: www.klaarvoordestart.org