Dockx naar goud, Haverdings wint zilver

David Haverdings heeft zilver gewonnen bij de Europese titelstrijd in het veld op de Col du VAM.

De Drent moest in zijn eigen regio toestaan dat de Belg Aaron Dockx snel afstand nam en naar de titel kon soleren. Haverdings was niet helemaal tevreden na afloop. ‘’Ik had natuurlijk graag het goud gewonnen vandaag, daar kwam ik ook voor. De weken hiervoor heb ik natuurlijk ook veel gewonnen. Maar ik maakte direct een fout, waardoor hij een gat kreeg. Vervolgens viel Aaron niet stil en ik kon niets harder. Daarachter heb ik voornamelijk mijn eigen koers gereden. De Italiaan kon tot het eind volgen, maar die kon ik er vervolgens afsprinten. Ik moest gewoon een heel goede dag hebben om hier te kunnen winnen en die had ik vandaag niet. Ik ben er gewoon eerlijk afgereden, het is niet anders. Ik denk dat het in het voordeel van de winnaar was dat er hier aankwam op de power, waar ik het wellicht iets meer van de techniek had moeten hebben. ”

Menno Huising, de Westlander, eindigde op de vijfde plaats. ‘’Ik zat onderweg in de problemen. Mijn derailleur schoot onderaan de klim door, stond op z’n zwaarst en schoot daar ook niet meer vanaf. Het was zwaar om boven te komen, maar het ging nog wel, had niet veel tijd verloren. Ik moest in het begin van de cross van heel ver komen, werd het een zaak van opschuiven, opschuiven en uiteindelijk kwam ik in de laatste ronde als vijfde boven. Ik had nog gehoopt om een plaatsje op te schuiven, maar ik was helemaal leeg, heb alles gegeven en mag dik tevreden zijn met de vijfde plaats. Het was een heel mooi parkoers, technisch, wel veel wind, maar het publiek was bizar, overal hoorde je je naam schreeuwen, geweldig mooi. Ik ga volgend weekend naar Tabor in Tsjechië voor de wereldbeker en dan ga ik een poosje mijn rust pakken.’’ Tekst CyclingOnline.nl